dinsdag 21 september 2010


kersenvlaai!

En op twee dagen helemaal opgegeten...

Deeg: 250g bloem,15g gist,1kl zout, 50g boter,25g suiker,1ei,1dl melk,1el olie.

Bloem zeven in kom,kuiltje in het midden en zout aan de buitenrand van de bloem strooien.
Doe de gist bij 1 el lauwe melk en voeg de suiker toe.
Giet dit mengsel in het kuiltje en dek af met wat bloem.
Klop ei los en voeg de rest vd melk en de olie erbij.
Voeg afwisselend vetstof en melk toe en meng.
Kneed deeg 10 minuten..30min rijzen.
Even doorkneden en dan in een taartvorm doenen doorprikken.

Krieken:

500g opgelegde kriekenmet hun vocht aan de kook brengen.
Suiker naar smaak toevoegen.
Sap binden met aardappelzetmeel
(volgens mij moet dat met pudding nog lekkerder zijn, maar dat zal voor een andere keer zijn)
laten afkoelen en taartvorm vullen
eventuaal een patroon aanbrengen.
De rand van het deeg bestrijken met ei.
Oven op 200°c zo een 30tig tal minuten.
Afkoelen en opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen