Eergisteren zaten we naar 'Paul Hollywood's bread' te kijken,
waar hij een fougasse maakte met een salade niçoise.
Het water liep me in de mond.
"Goh ik heb zowat alles in huis om dat morgen te maken.
Alleen nog een fougasse bakken."
"Er ligt nog een Turks brood", zei de vriend.
Geregeld, morgen een beetje zomer op het bord!
Die morgen was een vieze regenachtige dag.
Tot plots het zonnetje door het keukenraam begon te stralen
net wanneer ik met de salade bezig was.
Het kon niet beter!
Nog snel wat tapenade ,
Turks brood in de oven,wat quorn grillen in de pan.
En een grote glimlach.
...tot we aan tafel gingen.
Grote pruts:"ik lust geen boontjes,ik lust geen sla."
Kleine pruts die een mega driftbui kreeg
waarbij haar brood demonstratief door de keuken vloog
bijna gevolgd door haar bord.
Na heel wat onderhandelingen grote pruts van tafel laten gaan
in een poging nog gezellig te genieten.
Uiteindelijk ook kleine pruts die dan besloot om onder mijn stoel geweldig te beginnen stampen en huilen en af en toe opkeek of ik het wel gezien had.
"Gezellig hè", zei ik.
"Ja, gezellig ",zei de vriend.
"Lekker hè"
"Ja, lekker"
Diepe zucht!
Wat is het recept? Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.bbc.co.uk/food/recipes/tuna_nicoise_87874
VerwijderenHeel gezellig! ;)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!!
Mmm zalig, ik hou van maaltijdsalades. En dit is de echte nicoise: met aardappeltjes en boontjes!Pascale X
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke salade!! Ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenEn bedankt voor de bijbehorende reacties ;) (kan ik me iig al voorbereiden..)
hahaha, klinkt heeeel bekend :)
BeantwoordenVerwijderenWat een feestelijke kleurrijke boel op het bord, ik begin te watertanden!